Group Info

Gratis Film Online Dream Film Swefilmer Streama Film

Monstret Behemot är ”den främsta bland Guds skapelser”, står det i Bibeln (Job 40:14). Leviatan härskar i havens avgrundsdjup, men Behemot har jorden som sina domäner. Med en aptit som kan sluka hela berg och dricka hela floder gestaltar varelsen Guds enorma makt att också kunna förgöra.

Liang Zhaos ”Behemoth” är ett slags syskonfilm till amerikanska Sensory Ethnography Labs ”Leviathan” (2012). I stället för en brutal resa genom en flytande dödsfabrik betraktar vi här ett vidunder som äter landskap och människor.

Det är med skräck och fascination filmen blickar ut över ett ödeland av Grand Canyon-format, inramat av den vackra mongoliska stäppen i norra Kina. Oräkneliga maskiner hämtar kol och mineraler. De körs till fabriker Watch Movies, där arbetare med livet som insats producerar råvaror till den nya supermaktens skrytprojekt.

Ett sådant är den namnlösa spökstad av höghus och vägar vi besöker. Runt om i landet finns många fler, enligt uppgift; monumenten över tillväxtmonstrets vansinne.

Users

Newsfeed